Google+ бележи рекорден ръст на регистрациите 03.08 | 20:56

За първия месец в Google+ са се регистрирали 25 млн. души – резултат, който Facebook постига за първите си 37 месеца

От Георги Георгиев

Интернет компанията Google може да e новак в социалните мрежи, но това не пречи на нейния нов сайт Google+ да расте много по-бързо от Facebook, Myspace и Twitter в ранните им дни, обясняват експертите, цитирани от physorg.com.

Според Андрю Липсман, вицепрезидент на компанията за анализи comScore, Google+, който бе пуснат на 28 юни тази година, разполага с 25 милиона потребители близо месец по-късно. Този резултат е постигнат за 22 месеца от Myspace, 33 месеца от Twitter и 37 месеца от Facebook.

За разлика от споменатите социални мрежи Google обаче разполага с наистина огромна база от потребители, на която може да се опре. Оценките са, че около един милиард души по света използват услугите на търсачката.

Въпреки главоломния ръст, остава неясно дали новата социална мрежа представлява сериозна заплаха за Facebook, която в момента разполага със 750 милиона регистрирани потребители.

Важно е да се разбере, че в случая най-бързото развитие невинаги означава и най-добро, предупреждава Липсман. Понякога бавният ръст може да доведе до създаването на здрава мрежа, която да носи дивиденти в дългосрочен план, допълва той.

Според comScore най-много потребители на Google+ са регистрирани в САЩ - 6,4 милиона. Следваща в класацията е Индия с 3,6 милиона, след която се нареждат Канада и Великобритания с по 1,1 млн. и Германия с 920 хил. души.

Много от новите потребители използват пощата на Google Gmail и показват голямо приспособяване към социалната мрежа.

Според публикуваната от comScore статистика отношението мъже/жени в Google+ е две към едно, а 60 процента от потребителите са на възраст между 18 и 34 години.

Според Стив Ръбел от PR компанията Edelman днес Google e принуден да се опита да създаде своя социална мрежа, тъй като Facebook ограничава достъпа на търсачка до генерираното от потребителите съдържание в мрежата ѝ, което се разраства главоломно с всеки изминал ден.

Водещи

Най-четени