Samsung представи три смартфона под bada 30.08 | 10:32

Моделите от серията Wave са насочени към ниския ценови сегмент на пазара

От Георги Георгиев

Samsung представи три нови модела евтини смартфони от серията Wave, които ще работят на собствената операционна система bada. С тях компанията цели да разшири своя дял в пазарния сегмент на телефоните от нисък клас и да разнообрази продуктовите си линии, които към момента са силно зависими от операционната система Android на Google.

Освен това моделите от серията Wave, разчитащи на bada, отразяват промяната във фокуса на южнокорейската компания от твърд производител на хардуер към създаването на софтуерни решения, коментират от Ройтерс.

Усилието е насочено и към събирането на различните продукти на Samsung – смартфони, телевизори, принтери и компютри – под шапката на собствената софтуерна платформа, работеща с приложенията от онлайн магазина Samsung Apps.

Днес (30 август) компанията представи смартфона Wave 3, разполагащ с 4-инчов AMOLED екран и 5-мегапикселова камера, както и по-евтините модели Wave M и Wave Y. Моделът Wave M ще разполага с новото приложение за писане на текстови съобщения chatON. Базисният Wave Y пък е с 3.2-инчов екран, като плановете са той да се появи на пазара през октомври.

Притежателите на телефон от тази серия ще получат достъп до Samsung Apps, който притежава около 13 хиляди приложения, което изглежда доста, но е нищожно в сравнение с 100-те хиляди приложения в Android market и 300-те хиляди в App Store на Apple.

Samsung, чиито Android-базирани модели от серията Galaxy S превърнаха компанията във втория по големина производител на смартфони през второто тримесечие на годината, сега се насочва към по-евтините смартфони на цена под 200 долара.

Миналата седмица компанията представи четири нови модела от среден и нисък клас под Android. Според анализатори с този ход Samsung се стреми да задържи пазарния си дял в този сегмент, след като се разбра, че Apple възнамерява скоро да пусне евтина версия на iPhone 4.

Водещи

Най-четени