Балмър разчита на бъдещия Surface под Windows 8 13.11 | 14:34

Очаква се новата версия на таблета на Microsoft да донесе по-високи печалби от сегашния Surface под RT

От Георги Георгиев

Изпълнителният директор на Microsoft Стив Балмър съобщи в интервю, че продажбите на базираният на Windows RT таблет Surface до са момента са скромни, и че се надява печалбите да скочат с идването по-мощната версия, захранвана от Intel (вместо от Tegra 3 на Nvidia). Новият модел, който ще работи под Windows 8, ще бъде пуснат в началото на следващата година.

През френското издание Le Parisien Балмър коментарите, че продажбите на Surface са "стартирали скромно". Шефът на Microsoft споделя още, че слабият успех на Surface се дължи най-вече на ограничената му достъпност – за момента мобилното устройство се предлага единствено онлайн или в част от фирмените магазини на Microsoft. Балмър не предостави никакви конкретни цифри в подкрепа на твърденията си.

Базираният на Windows RT Surface се разпродаде за около седмица онлайн, което предизвика до спекулации за огромното му търсене. Пред френската медия Балмър обаче коментира, че първоначалното изчерпване на количествата е било "добър знак", тъй като предполагало съществуването на незадоволено потребителско търсене.

Поради тази причина в близко бъдеще Microsoft ще увеличи производство на таблети от серията, допълва Стив Балмър.

Водещи

Най-четени