Бил Гейтс нападна iPad-ите 07.05 | 13:35

Потребителите били фрустрирани от невъзможността да пишат и да създават документи

От Ралица Стоянова

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс заяви, че произвежданите от щатската корпорация таблети Microsoft Surface и Surface Pro tablets са спасението за купувачите на iPad, които са били фрустрирани от избора си.

С това свое изказване бившият изпълнителен директор на технологичната компания удари едно рамо на продукта на Microsoft, чиито продажби за момента далеч не отговарят на очакванията на компанията, пише Econ.bg

Гейтс сподели пред CNBC: "С Windows 8 Microsoft се опитва да спечели пазарен дял в сектор, който до момента е доминиран от устройства от типа на iPad. Но много от потребителите са фрустрирани от невъзможността да пишат и да създават документи". 

"Поради тази причина ние предложихме продукт с качествата, превърнали таблетите в голяма ниша на пазара, като в същото време не е нужно потребителят да се отказва от функционалностите, с които е свикнал да ползва в персоналния компютър", допълва Гейтс.

От Microsoft са на мнение, че таблетите скоро ще задминат по продажби лаптопите и ноутбуците. Това е и причината инженерите на компанията да разработват таблети със сензорен екран, които обаче да притежават и физическа клавиатура.

"Ако притежавате Surface или Surface Pro, вие разполагате с мобилността на таблета, но и с възможностите, които клавиатурата и пакета Microsoft Office дават на персоналния компютър", заключава Гейтс. 

Водещи

Най-четени