И Facebook се пробва с анонимно приложение 04.04 | 11:37

Мрежата работи върху апликация, позволяваща да споделяме, без да се разкриваме

От Георги Георгиев

Разработчиците на Facebook работят върху приложение за споделяне на анонимни съобщения, подобно на популярните напоследък Secret и Whisper.

От компанията на Марк Зукърбърг дори са се свързали със създателите на Secret, но не се съобщава за намерения за придобиване. Приложението позволява на потребителите да споделят съобщения без името им да се показва публично и е идеално за разкриване на тайни, пише Business Insider.

Създаването на подобна апликация от страна на Facebook би представлявало огромна промяна за мрежата, имайки предвид, че тя се слави именно с факта, че не позволява на потребителите да се крият зад фалшиви имена.

"Facebook потребителите се регистрират със своите реални имена и информация", гласят към момента Общите условия на сайта, припомнят от изданието.

Очакванията за създаване на такова приложение са свързани и с изказването на Зукърбърг през декември за създаването на отделен клон на компанията (Facebook Creative Labs), чиято цел е да помогне на Facebook да развива всякакъв вид нови приложения, какъвто е случаят с новинарската апликация Paper.

"Не знам дали не отиваме твърде далеч, но определено смятам, че се намираме в момент, в който не е нужно да се придържаме единствено към неща, изискващи използването на истинската идентичност на хората. Ако постоянно си под напрежение да показваш кой си, мисля, че това е един вид тежест", каза Зукърбърг тогава.

Водещи

Най-четени