От Sony също подготвят "умни" очила 25.03 | 21:51

Специалистите напомнят, че японският гигант вече има опит с подобни устройства

От Александър Бакалов

Както знаем, от Google планират да променят коренно представите ни за смарт устройства със своите очила Google Glass. Оказва се обаче, че и друг технологичен гигант, в лицето на Sony, също е готов да се включи в надпреварата за създаването на подобен аксесоар. От сайта TechCrunch са се натъкнали на патент на Sony, описващ устройство с дисплей, което се носи на главата и показва изображения и за двете очи.

За разлика от популярната разработка на Google, която разполага с единичен екран, иновацията на Sony е базирана на традиционните рамки за очила, всяка от които е снабдена с двуизмерни дисплеи. Самите екрани могат да се движат, така че да се коригират за конкретните нужди на потребителя.

От патента на Sony научаваме, че към смарт очилата се включват и комплект слушалки, вградени камери и батерии. За момента обаче не е ясно дали и кога японският производител ще представи разработката си в прототипен вариант.

От Econ.bg ни напомнят, че за разлика от Google, Sony притежават значителен опит с устройства за добавена реалност, които се носят на главата, така че в това отношение можем да очакваме един качествен продукт.

За момента обаче никой не може да каже със сигурност дали този тип технология ще пробие и ще се наложи при интернет комуникацията, както това се случи със смартфоните и таблетите.

Водещи

Най-четени