Сбогом на iPad 2 22.10 | 10:57

Apple вероятно ще спре от производство втората версия на таблета си след пускането на iPad mini

От Георги Георгиев

Най-скъпата технологична компания в света възнамерява да свали от производство 9,7-инчовата втора версия на своя iPad, съобщава анализаторът от Evercore Partners Роб Сира, цитиран от BGR News.

В писмо до инвеститори Сира казва, че Apple ще рационализират своята продуктова линия, като ще извадят от производство iPad 2 за сметка на внедряването на iPad mini. Компанията продължи да произвежда модела и след появата на новия iPad, като смъкна цената му до базисните 400 долара за бройка.

Според оценки на Роб Сира технологичният гигантът ще продаде близо 7 млн. от новия малък таблет само до края на годината. През празниците общият брой на продадените таблети от серията ще достигне 26 млн. бройки.

Според BGR News прогнозите на анализатора не са далеч от истината, ако се вземе предвид факта, че очакванията са iPad mini да бъде умалено копие на iPad 2 – със 7,85-инчов дисплей, с малко по-мощен процесор и вероятно с повече RAM.

Джаджата няма да притежава висококачественият Retina display, но резолюцията на екрана ѝ ще бъде 1024 на 768 пиксела – точно колкото на iPad 2. Това ще означава, че iPad mini ще разполага с по-висока плътност от пиксели на инч, което ще направи изображението много по-остро от това на iPad 2.

Очаква се Apple да представят новия си таблет на събитие на 23 октомври (вторник). Според слухове моделът ще се предлага на цена между 250 и 300 долара.

Водещи

Най-четени