Скенер за длани прави плащанията по-сигурни 22.01 | 16:05

Pulse Wallet сканира уникалното разположение на вените под кожата на ръцете ни

От Георги Георгиев

Иновативно устройство, наречено Pulse Wallet, може да доведе до въвеждането на нов и по-сигурен начин за потвърждаване на финансови транзакции, пише BBC.

Технологията, която в момента се прилага в банкомати в Бразилия и Япония, използва инфрачервена камера, с която сканира уникалната позиция на вените под кожата на дланите на всеки отделен човек.

За да използвате дланта си като средство за верификация, трябва да да изпълните три прости стъпки, обясняват от Pulse Wallet на своя сайт.

Отивате до устройството и първия път се регистрирате и използвате кредитната си карта, за да направите исканите разплащания. След това трябва да поставите дланта си върху скенера и той ще запише модела на вените ви. Оттук нататък можете да извършвате всички транзакции без нуждата от карта и използвайки единствено ръката си.

Проучвания показват, че докато подписите могат да се фалшифицират, а ПИН-кодовете да се разбиват, то вените са много по-трудни за копиране, твърдят създателите на Pulse Wallet. Очакванията са в недалечно бъдеще технологията да се въведе и в магазините.

Водещи

Най-четени