Протест и за втори кабинков лифт в Банско 14.01 | 07:40

Банско стана първенец в тъжна статистика - за най-дълга опашка на кабинковия лифт

От Кремена Бедерева

Гражданският инициативен комитет за развитие на скизоната  "Банско", построяване на втора кабинкова линия и нови писти обяви, че подновява протестите си.

За 16.00 часа е насрочен протест с блокада на пътя на входа на Банско.  В разпространено до медиите изявление от инициативния комитет изказват "благодарност на правителството и парламента, че застанаха зад справедливите искания на жителите и гостите на  община Банско", но че блокират пътя, за да им напомнят за  поетите обещания.

Не административна бумащина, а ясно послание  към Банско очаквали инициаторите на протестите след заседанието  на Министерския съвет в сряда - 16 януари, "което да е първата  сериозна стъпка към процедурата за развитие на скизоната и целия регион". 

От инициативния комитет заявяват, че ще продължат блокадите на  пътя до постигане на еднозначно решение на Министерския съвет за скизоната.

"Отново сме на барикадите, за да напомним на  властта, че очакваме бързо решаване на проблема със скизоната  над града ни, се посочва в съобщението за подновените протести. Празниците свършиха, проблемите в Банско остават. Именно през  почивните дни видяхме небивали досега опашки. За пръв път Банско стана първенец в тъжна статистика - за най-дълга опашка на кабинковия лифт."

Според гражданския инициативен комитет за развитието на скизоната "Банско" не съществуват никакви законодателни и екологични проблеми. Управляващите се призовават да не вярват на лъжи и провокации "във връзка с тиражираните напоследък мнения  на псевдозелени организации".

Според инициативния комитет "българските зелени са против всеки смислен проект, всяка инвестиция за доброто на държавата и нехаят за нуждите на  населението, за очакванията на туризма, за икономиката и  хилядите гости на страната".

Водещи