Хотелиери скочиха срещу таксите в курорт 19.04 | 10:18

Сигнализираха главния прокурор за нередностите. Искат проверка

От Елена Кирилова

Хотелиери от "Съюз на собствениците” - Слънчев бряг изпратиха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, с копие до служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева, съобщава БТА.

В него те съобщават за множество нарушения, които се извършват в източната зона на туристическия комплекс. Въпросните проблеми са сериозна пречка пред дейността на търговците и хотелиерите в района.

От "Съюз на собствениците” твърдят, че "Слънчев бряг” АД създава пропускателен режим и правила за движението на територията на комплекса, но ограничава незаконно достъпа на всички лица, които извършват търговска дейност.

В писмото си хотелиерите са посочили, че отново е въведена такса за достъп, SMS паркиране и репатриране на автомобилите. Освен това отново се определя график за зареждане и такса за това срещу стикер. В сила са и редица други правила за движение и влизане в комплекса.

Сигналът е и за въвеждането на такси за провеждане на мероприятия от типа "Бар-кроул”. Въпросните такси се заплащат от самите туристи, които искат да участват в мероприятията, и са за преминаване по уличната мрежа на "Слънчев бряг - изток”, за да отидат от едно заведение в друго.

В офиса на сдружението са изпратени десетки жалби от хора, които твърдят, че са обект на икономическа принуда.

Настояването на хотелиерите е да бъде направена проверка и главният прокурор да предприеме незабавни мерки за преустановяване на незаконните действия.  

 

Водещи