Невероятно! Детската Евровизия ще е в България 26.01 | 17:00

Тази възможност получаваме след изключителното представяне на Крисия, Хасан и Ибрахим в Малта, които спечелиха второто място в конкурса

От Кремена Бедерева

"Най-важната тема, която стои пред БНТ, е именно организирането на детската Евровизия и се радвам, че получихме голяма подкрепа в това отношение. Затова към днешна дата мога да кажа, че България и националната телевизия ще бъдат домакин на този престижен форум”.

Това съобщи генералният директор на БНТ Вяра Анкова, която заядно с генералния директор на БНР Радослав Янкулов, както и генералният директор на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) Ингрид Делтонр, проведоха срещи с председателя на Народното събрание Цецка Цачева и министър-председателя Бойко Борисов.

По време на разговорите са били разгледани теми, свързани с промени в медийното законодателство и бъдещето на обществените медии.

Тази възможност страната ни получава след изключителното представяне на Крисия, Хасан и Ибрахим през ноември миналата година в Малта, които спечелиха второто място в конкурса.

Тазгодишното издание ще бъде 13-то в историята на Детската Евровизия. За първи път конкурсът се провежда през 2003 г. в Копенхаген.

 

Водещи

Най-четени