Пролетни аромати на трапезата: Бързи пълнени чушки 24.05 | 17:00

Комбинирайки свежите и ароматни пролетни продукти, ще създадете вкусна и здравословна вариация на това класическо ястие

От iNews.bg

Пълнените чушки са прекрасно ястие, което може да се приготви бързо и лесно. Комбинацията от сочни чушки и вкусни пролетни продукти създава хармоничен и апетитен обяд или вечеря. В тази статия ще ви представим бърза рецепта, която ще ви помогне да приготвите пълнени чушки с пролетни просукти на мига.

Съставки:

  • 4 големи чушки (различни цветове за по-атрактивна визия)
  • 200 грама пролетни зеленчуци (например моркови, спанак, млад лук, грах и др.)
  • 150 грама фета сирене, нарязано на кубчета
  • 1 скилидка чесън, смляна
  • 2 супени лъжици зехтин
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Пресен копър за украса

Инструкции:

Загрейте фурната на 200 градуса. Подгответе тава, в която ще печете чушките.

Измийте чушките и изрежете горната част на всяка от тях. Отстранете семената и белия плод внимателно, за да създадете място за пълнежа.

Нарежете пролетните зеленчуци на фино. Можете да използвате моркови, спанак, млад лук, грах и други, според вашите предпочитания.

В голяма купа смесете пролетните зеленчуци, фета сиренето, смляния чесън, зехтинът, солта и черния пипер. Разбъркайте добре, за да се получи хомогенна смес.

Поставете чушките в подготвената тава и запълнете всяка от тях със сместа от пролетните зеленчуци и фета сиренето. Напълнете ги добре, като оставите малко място за разширение по време на печенето.

Поставете тавата в предварително загрята фурна и гответе пълнените чушки за около 20-25 минути, или докато чушките станат меки и пълнежът е разтопен и леко запечен.

Сервирайте пълнените чушки с пролетни продукти топли, украсени с пресен копър за допълнителна свежест и аромат.

Тази бърза и вкусна рецепта за пълнени чушки с пролетни продукти е идеална за сезона. Съчетавайки свежите и цветни зеленчуци със сиренето, ще създадете хармонично ястие, което ще впечатли вкусовите буци на всички. Насладете се на тази вкусна и здравословна опция за обяд или вечеря, и разнообразете своето меню с пролетни продукти.

Водещи

Най-четени