Бареков избухна срещу президента: Палячо! 12.08 | 10:05

Журналистът обвини президента, че търгува с турски гласове

От Филипа Тодева

Изпълнителният директор на TV7 и News7 Николай Бареков критикува остро държавния глава заради срещата му с турския вицепремиер Бекир Бозда. Бареков я определи като сериозен гаф и подчерта, че повечето парламентарно представени партии не са изразили мнение по въпроса. "Да сте чули някъде Бойко Борисов да се е изказал по тази тема? Да сте чули реформаторския блок или някой друг от управляващите без ДПС и БСП?", запита той.

Според журналиста на срещата си с турския вицепремиер Плевнелиев е поел ангажименти, зад които не стои българската държава.

"Какви ангажименти е поел? Много ми се иска да го видим този наш палячо, подкрепя ли начинът, по който Ердоган се саморазправи с протестиращите в Турция", каза той, като напомни, че пловдивските журналисти са били изгонени от срещата.

Бареков заключи, че идеята на срещата е да се търгува с турските гласове. По думите му този път подкрепата ще бъде насочена към Реформаторския блок, където членува и протурската формация на Касим Дал.

Основната цел на Плевнелиев, според Бареков, е да има свой политически проект, което не е редно, защото президентът няма право на партийно строителство.

Водещи

Най-четени