ДКЕВР с първи резултати от проверката на ЕРП-тата 07.02 | 22:01

Чакаме този месец енергийната стратегия на страната

От Георги Велев

10 човека е изпратила Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) на проверка на документите на електроразпределителните дружества (ЕРП) у нас. Това обяви по време на по време на Обществения съвет по енергетика председателя на регулатора Боян Боев.

Той припомни, че проверките ще продължат около четири месеца. Вече обаче имало първи резултати от тях.

Боев не сподели какви са впечатленията на комисията на този етап. "След като приключим ще продължим проверките и в останалите дружества в енергийния сектор", каза още Боев.

До края на февруари трябва да бъде изготвена енергийната стратегия на страната, съгласно предвидените срокове. Това заяви от своя страна министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев

По думите му след като бъде обявена тази стратегия ще бъде представена за обществена дискусия. След това чак, когато има консенсус по нея, стратегията ще бъде представена за разглеждане в Народното събрание.

Припомняме, че вицепремиерът по икономическите въпроси Даниела Бобева поиска да се намали броя на подготвяните в страната ни стратегии, защото България е шампион в ЕС по подготвяне на такива документи.

Водещи

Най-четени