Имотният пазар "намаза" от бежанците 02.12 | 06:58

Търсещите закрила вдигнали наемите на квартирите

От Христина Рафаилова

Докато обикновените хора масово "треперят" от страх от бежанците, то бизнесът с имоти "се радва" на вълната от чужденци. Оказа се, че търсещите закрила са раздвижили този пазар и цените в столицата скочили, информира в. "Труд". 

В двата квартала "Красна поляна" и "Овча купел", където има бежански лагери, сдобиването с квартира вече излиза по-солено от октомври месец насам. В "Красна поляна 2" например през ноември средният наем се е увеличил с 12% в сравнение с месец по-рано. Ако тогава средната наемна цена на тристаен апартамент е била 174 евро, то през ноември вече е 195 евро. В "Овча купел" средният наем на големите жилища се е вдигнал от 220 на 237 евро, т.е. със 7 процента.

Посредниците при сделки с продажба на апартаменти също "ще намажат". Столичаните, които живеят в така наречения Малък Бейрут в столицата – около Женския пазар и ул. "Пиротска", се канели да се отърват от собствеността си заради страха си от пришълците. 

В "Западен парк", който се намира до "Военна рампа", където има друг център за търсещите закрила, наемите са паднали с 3 на сто. 

Водещи

Най-четени