Мирослав Найденов: Стандарт "Стара планина" не защитава корпоративни интереси 19.10 | 15:42

Не е важно по какъв начин е попаднала соята в продукта, а е важно, че е нарушена договореността с Асоциацията на месопреработвателите наличието й да не бъде различно от 0%, смята министърът

От Любомир Тасев

Стандарт "Стара планина" защитава интересите на потребителите, а не корпоративни интереси. Това заяви в Пловдив министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов по повод оплакване на фирми, в чиито продукти, произвеждани по новия стандарт, бе открита соя.

Министър Найденов отбеляза, че не е важно по какъв начин е попаднала соята в продукта, а е важно, че е нарушена договореността с Асоциацията на месопреработвателите наличието й да не бъде различно от нула процента. Министърът припомни, че за това ще се налагат сериозни санкции, в това число - отнемане и на лиценза за стандарта.

Министърът на земеделието и храните участва в дискусия на тема "Реформата на общата селскостопанска политика - нова визия на европейското земеделие", която се организира от в. "Стандарт" с финансовата подкрепа на Европейската комисия.

По време на дискусията пред министър Найденов бяха поставени въпроси, свързани с постигането на баланс между животновъдството и растениевъдството. Той съобщи, че ще се водят преговори с други страни членки на ЕС за постигането на исканията на земеделците, въпреки че тези преговори могат да се окажат изключително трудни.

Водещи

Най-четени