Онлайн платфора забарни обявите за медицински маски заради опасност от спекула 09.03 | 17:05

Продажбата на такива артикули трябва да се осъществява само в преднаначените за това обекти

От iNews.bg

С оглед на глобалната ситуация с коронавируса (COVID-19), OLX.bg забранява публикуването на нови обяви за маска тип "медицински маски", а съществуващите такива ще бъдат премахнати от платформата.

След публикации в медиите, получени сигнали от потребители и с цел защитата на обществения интерес и въз основа на Общите условия на онлайн платформата, е взето решение всички обяви за маски тип "медицински маски”, да бъдат сваляни от платформата. За да се избегне спекулата с цени и за да се гарантира здравето на хората и обществения интерес, продажбата на такива маски следва да се осъществява само в предназначените за това обекти. Администраторите на водещата платформа за онлайн обяви работят по отстраняването на всички обяви от този тип, които попадат в регулацията на закона за търговия с медицински изделия. До момента са премахнати около 400 обяви.

Интернет платформата призовава всички платформи за онлайн търговия в България, в които има публикувани обяви за маски тип "медицински маски”, да предприемат най-добрите действия в посока на опазване на общественото здраве и гарантиране на безопасността на потребителите.

Водещи

Най-четени