Ще произвеждат натурални сокове от праскови и сливи край Тервел 19.08 | 11:22
Цехът за производство ще е с капацитет 380-480 тона напитки за година

Край Тервел ще бъде оборудван цех за производство на плодови сокове с капацитет 380-480 тона напитки за година, съобщиха от общината за депозираното инвестиционно предложение на българско дружество.
С новата база инвеститорът ще затвори цикъла от овощната градина до потребителя. Фирмата притежава в землището на тервелското село Зърнево трайни насаждения и предприятие за съхранение в хладилни камери на пресните плодове.
Бъдещият цех ще произвежда сокове от праскови и от сливи с натурални вкусови качества - без добавка на захар, подсладители, ароматизатори и консерванти, според инвестиционното предложение. Базата ще разполага със собствена лаборатория за контрол на качеството на суровината и готовата продукция.
Технологичната линия ще бъде монтирана в изградена вече сграда с обща площ 2,5 декара. Инвеститорът очаква финансова подкрепа за проекта по Програмата за развитие на селските райони.
Водещи
-
Издирваният Васил Михайлов: Ще се предам в най-скоро време
Той не уточни кога възнамерява да го направи.
23.06 | 18:00
-
С капан за мечки ще ловят пантерата в Шумен, при нужда ще бъде отстреляна
Към екипа се присъединява и специалист по лова
23.06 | 17:20
-
Времето полудява! Жълт код в 22 области
В районите с жълт код се очакват максимални температури до 35-37 градуса. За Рило-Родопската...
23.06 | 16:59
Най-четени
-
Проучване: Младите хора у нас не искат под 3 200 лв. стартова заплата
Личен живот, семейство и щастие
23.06 | 12:30
-
Властите в Шумен: Малки са шансовете хищникът да бъде заловен жив
"99% става въпрос за леопард - едно от най-опасните животни в Африка, когато бъде преследван....
23.06 | 11:15
-
Путин: Където стъпи кракът на руски войник, там е наше
Руската работа в иранската АЕЦ ще продължи
23.06 | 11:59
-
5000 лева на месец за готвач на морето и до 15 000 за сервитьор за целия сезон
“Най-най ниските позиции 1000 лева е за чуждестранните работници или малко повече. То е в...
23.06 | 15:00