Бургаски мажоретки спечелиха награди 16.03 | 16:20

Момичетата бяха избрани за най-шумната и весела агитка

От Нели Минчева

Ученички от бургаското ОУ "Елин Пелин”, които бяха определени за "най-яката агитка" на приключилото през миналата седмица градско училищно първенство по футбол, бяха наградени днес от кмета на града Димитър Николов.

Инициативата, която е на Община Бургас, е свързана с желанието й да извади от анонимност ученическия спорт, който често протича в празни зали и стадиони, казват от местната администрация.

В присъствието на директора на училището и членове на журито момичетата получиха символичните дарове - рекламни сувенири на "Spirit of Burgas” и фризбита.

Атрактивните и колоритни ученички, които са в 6-ти и 7-ми клас, бяха единодушно избрани от журито за най-шумната, весела и многобройна агитка. Те подкрепяха училищния отбор по време на всичките му срещи до финала.

Въпреки усилията им обаче отборът завърши на престижното второ място във възрастовата група от 5-7 клас.

Второ място зае агитката на СОУ "Добри Чинтулов”, а трето – тази на ОУ "Св. Кл.Охридски”.

Тази година в градското училищно първенство по футбол взеха участие 39 отбора, разделени в три възрастови групи – 5-7, 8-10, 11-12 клас. Всички срещи се изиграха в Спортен комплекс "Изгрев”.

Първи в училищното първенство по футбол във възрастова категория 5-7 клас се класира отборът на ОУ "П.К.Яворов”, в категория 8-10 клас първи е отборът на ПМГ "Акад. Никола Обрешков”, а от 11-12 клас – този на ПГХТ "Акад. Н.Зелински”. 

Водещи

Най-четени