Андрей Райчев: Скандалът с апртамента на Цветанов е шит с бели конци 21.03 | 10:10

Когато някой е стъпил накриво в ГЕРБ, той си отива, такава е практиката в партията, смята пък Георги Харизанов

От iNews

"Целият скандал с апартаментите е шит с бели конци. Има задкулисна уговорка, това е ясно. За хората всичко това е видимо. Виждаме, че два месеца преди евроизборите се заформя такъв скандал. Сигурно е, че всичко е било направено законно. Наказанието на Цветан Цветанов и Цецка Цачева обаче няма да дойде по линия на закона, а на евроизборите. Въпросът е как ще реагира Бойко Борисов." Това заяви социологът Андрей Райчев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Той коментира разследване на Антикорупционния фонд и "Свободна Европа", че зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов и министърът на правосъдието Цецка Цачева са се сдобили с имоти на "специални" цени.

"Всеки път когато политици се сдобият с имущество, хората се дразнят. Давате обзаведена площ за необзаведена площ и доплащате разликата. Питам, как така Цветанов е платил по-малко и има разминаване в цената на апартамента", пък бе прочитът на темата на политическия анализатор Георги Харизанов, който също бе гост в предаването "Здравей, България". 

Той продължи да брани властта, като прехвърли темата към опозицията с думите: "Мястото, от което беше повдигнат скандалът, не ме изненадва. Този скандал няма да донесе нищо добро на БСП, тъй като сега ще си припомним, кои наистина са многоимотните политици. Заравянето в тази тема няма да се понрави на БСП."

"Ако сега Борисов и ГЕРБ защитят Цветанов, значи, че партията се обрича на един безкраен обяснителен режим", изтъкна обаче Райчев.  "Има замяна на апартаменти, не замяна на цени. Пазарната оценка тогава може и да е различна. Когато някой е стъпил накриво в ГЕРБ, той си отива, такава е практиката в партията", завърши Георги Харизанов. 

Най-четени