БСП: Борисов да дойде в НС, иначе пак ще има престрелка и смъртни случаи 29.06 | 11:16

Премиерът има достатъчно изпреварваща информация, той е фактическият шеф на МВР, смята Мерджанов

От iNews.bg

Предлагам да бъде поканен Бойко Борисов, за да даде информация какво се случва в България, как действат службите, за които той пряко отговаря, как работи ДАНС и МВР и как

се справят с поверените им ангажименти. Иначе следващата седмица пак ще бъдем свидетели на престрелка, смъртни случаи и неубедителни действия от страна на МВР. Това заяви народният представител от БСП Атанас Мерджанов от парламентарната трибуна.

Той подчерта, че е имало десетки изслушвания на вътрешния министър Бъчварова. "Предвид тежката ситуация с организираната и битовата престъпност, както и предвид заплахите от тероризъм. Тези изслушвания не доведоха до никакъв резултат”, каза още Мерджанов. Той припомни, че Бъчварова е била изслушвана в НС само преди седмица. "В резултат на което вчера беше проведен частичен експеримент, на който зрелищно бяха арестувани свидетелите пред очите на смаяните туристи. Ако това е професионална работа, здраве му кажете”, коментира още той.

Народният представител подчерта, че са били изслушвани не само вътрешният министър, но и шефът на областната дирекция на полицията, шефът на районното полицейско управление в МВР – Слънчев бряг и Несебър и въпреки това отново има случаи на престрелки. "Изглежда министър-председателят има достатъчно изпреварваща информация, тъй като вчера заяви, че групата, която осъществи половинчасова престрелка по улиците на София е следена отдавна. Още при избора на Бъчварова ние казахме, че фактическият министър на вътрешните работи е министър-председателят. Очевидно той трябва да носи пълната отговорност”, заключи Атанас Мерджанов.

Водещи

Най-четени