БСП иска паралелно преброяване, кани на разговори всички извън парламента 19.01 | 16:17

БСП кани на разговори всички партии извън НС и неправителствени организации, които искат смяна на модела на управление

От iNews.bg

БСП кани на разговори всички партии извън НС и неправителствени организации, които искат смяна на модела на управление, обявиха от левицата на пресконференция.

"Промяната на тези избори е възможна, но трябва да бъде гарантирана. Ние, като най-голямата опозиционна партия, каним всички, които искат смяна на модела на управление на разговори - за да се организираме за провеждане на честен вот, да успокоим българските граждани, че гласът им няма да бъде откраднат, че има смисъл да гласуват и че ще имат гаранти за това", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Изпълнителното бюро на столетницата е приело декларация около която ще се търси обединение. "Не можем да останем обаче само с тези думи и декларации и затова пристъпваме към конкретни действия за честни избори", посочи Нинова.

Този четвъртък и в петък последователно ще се проведат разговори с по десет извънпарламентарни партии и неправителствени организации за обсъждане на общи действия при провеждането на изборите.

"Предлагаме общи действия за покриване на всички секции с членове, наблюдатели и застъпници, максимална прозрачност на вота и кампания за разясняване, че всеки глас ще бъде зачетен. Предлагаме да обединим усилията си за паралелно преброяване, което ние като партия ще направим. Важно е сега да се обединим - всеки с възможностите, които има. Ние, като парламентарна и най-голяма опозиционна партия, и останалите партии и организации - със свои представители като застъпници и наблюдатели. Целта е да успокоим хората - да им дадем увереност, че гласът им е важен и че можем заедно с това обединение да гарантираме прозрачността на изборите", подчерта Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на левицата. 

 

Предстои ПГ на БСП да се събере, за да реши какви промени в изборното законодателство ще внесе. Ще се обсъждат както предишни идеи на левицата, така и предложения от консултациите при президента Радев.

Изпълнителното бюро е решило да покани и Мая Манолова, и Слави Трифонов, и всички други, които са заявили желание и готовност за гаранции за честни избори, стана ясно от думите на Нинова.

Водещи

Най-четени