Безумие! Майка натри със сол бебето си 21.02 | 19:17

Лекарите се борят за живота му, детето е в тежко състояние

От Филипа Тодева

Лекари от болницата в Стара Загора се борят за живота на тримесечно момиченце. То било доведено в лечебното заведение от 31-годишната му майка в особено тежко състояние.

Семейството живее в изключително лоши социално-битови условия, а майката обяснила, че е третирала кожата на детето до края на втория месец със сол по съвета на по-възрастна жена. Впоследствие кожата на детето силно се зачервява и се напуква, информира Дарик радио.

Преди десет дни за пръв път детето попада в Детско отделение, но след еднодневен престой майката напуска самоволно заедно с бебето, въпреки тежкото му състояние, обясни д-р Марлена Панайотова, която е приела детето в интензивния сектор на Детска клиника.

За постъпката на майката, която постави на риск живота на детето, са били уведомени още тогава социалните служби и личният й лекар.

Днес детето е постъпило отново в тежко общо състояние, с температура от 39,1 градуса, със силно влошени кожни лезии. Момиченцето е със силно разранена кожа, до свличане, с усложнение до сепсис.

За лечението са потърсени незабавно осем специалисти. Кърмачето е в крайно тежко състояние и е с опасност за живота. За случая отново ще бъдат сигнализирани социалните служби и Агенцията за закрила на детето.

Водещи

Най-четени