Без проблеми за 90% от българите във Великобритания след Брекзит 27.12 | 10:30

130 хил. нашенци там вече са получили статут на уседналост, съобщи Захариева

От iNews.bg

Министрите направиха отчет за постигнатите резултати по време на последното за годината правителствено заседание, предаде БГНЕС.

Външният министър Екатерина Захариева отчете, че успех за България е новият ресор на Мария Габриел в Европейската комисия, избирането на Кристалина Георгиева за шеф на МВФ и Брекзит.

130 000 българи са получили статут на уседналост във Великобритания, което е 90% от пребиваващите, съобщи първият ни дипломат.

Тежка година с много политически предизвикателства – избори, кризи, чума по свинете, отчете вицепремиерът Томислав Дончев.

За поредна година нямаме загубени европейски средства, а 80% от целия ресурс за новия програмен период е договорен. Освен това имаме и една от най-прозрачните системи за мониторинг, похвали се Дончев.

Процесите на икономическа трансформация са ключов приоритет през 2019 година, през новата 2020 година работата в тази посока продължава, каза още Томислав Дончев.

Без съмнение ключов акцент трябва да бъдат опитите за повишаване на добавената стойност и всичко, което се произвежда в България, заяви Дончев и отбеляза, че образованието е водещата политика на кабинета. Според него всяко следващо правителство трябва да поставя образованието на първо място.

Водещи

Най-четени