Борислав Цеков: Г-н Лозан Панов изглежда живее с усещането, че е недосегаем 04.04 | 19:19

Той ползва жилището на съпругата си и трябва да постъпи най-малкото като Пламен Георгиев, изтъкна юристът

От iNews

Тези твърдения, факти, изнесени за жилището на съпругата на Лозан Панов, не опровергават обстоятелството, че той живее в това жилище. Той живее в него, ползва го, така че би трябвало да постъпи както останалите засегнати административни ръководители. Най-малкото това, което, направи Пламен Георгиев, трябва да го направи и той. Г-н Панов изглежда живее с усещането, че е недосегаем.

Това каза докторът по конституционно право Борислав Чеков във "Всичко коз" по Канал 3 за днешното оправдание на шефа на ВКС Лозан Панов, че щял да излезе излезе "най-минатия" с оставка или отпуск след като купеното от жена му на рекордно ниска цена жилище не е негова собственост.  "Аз все пак като юрист си позволявам за кажа, че председателят на едно от върховните съдилища първо да употребява такъв език, и второ - да се чувства минат", продължи Борислав Цеков.

"Този двоен стандарт, който се проявява - за едни ако може веднага и сега да си ходят, същевременно за други има корпоративен медиен чадър. Все от едни и същи лица с обвинения, като има съмнения, че господин Панов ги поставя под чадър.  Този магистрат не може да бъде третиран като независим магистрат. И той изглежда като недосегаем. Не може в една правова държава да има хора, които да смятат че са над закона или са недосегаеми", наблегна юристът.

Водещи

Най-четени