Борисов: Щабът прекратява пресконференциите, България се справи с болестта най-добре в цял свят 04.06 | 09:30

„На Щаба благодаря, на всички, които денонощно работихте. Щабът не се разформира, той продължава да работи до 31 декември, за да имаме готовност. До тогава щабът трябва да гарантира презапасяване с тестове и лекарства”, заяви още Бойко Борисов

От iNews.bg

Дистанцията, дисциплината и дезинфекцията ни предпазиха от по-голяма зараза. И след 15 юни, който е по-страхливичък да продължи да носи маски. Справихме се прекрасно в една много тежка зараза и пандемия. Надяваме се да няма втори и трети вълни. Точно България се справи най-добре и то не само в Европа, но и в света. не искам да се хваля и не чакам благодарности, но смятам, че това е факт.

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който тази сутрин обяви, че Националният оперативен щаб (НОЩ) прекратява ежедневните брифинги.

В началото премиерът обяви, че днес стават 100 дни, откакто е издал заповедта за формиране на НОЩ и изрази благодарност към всички лекари и борещите се на първа линия със заразата и другите професии, които през този период са били неуморни.

"На Щаба благодаря, на всички, които денонощно работихте. Щабът не се разформира, той продължава да работи до 31 декември, за да имаме готовност. До тогава щабът трябва да гарантира презапасяване с тестове и лекарства”, заяви още Бойко Борисов.

Премиерът предупреди, че вирусът не е утихнал, трябва да се научим да живеем с него, но искаме максимално бързо да се върнем към нормалния живот, икономиката да тръгне, а и да мислим за психичното здраве.

Борисов отбеляза, че не трябва да се допуска грешката от съседна Северна Македония, която в последните дни изпусна контрола и случаите на новозаразени рязко се покачиха.

Министър-председателят бе запитам кога държавните институции ще се отчетат за огромните суми, изхарчени заради коронавируса. "Ще се отчетем, всеки ще каже как е харчил, но все още е рано, защото мерките продължават да се взимат".

Водещи

Най-четени