Борисов се чувства най-много човек на терена в Бистрица 05.12 | 13:12

Премиерът иска реформа и нова политика в българския футбол

От Филипа Тодева

Премиерът Бойко Борисов определи вота на феновете, с който печели отличието "Футболист на годината" като протестен вот.

В отворено писмо министър-председателят заяви, че този вот е "сигнал, че не Борисов е най-добрият футболист, а че и българският футбол се нуждае от реформи и нова политика, която да изведе един от най-обичаните спортове на ново поле".

Предложението на премиера е тазгодишната анкета да не се взема предвид или да бъде награден най-добър млад футболист.

"С интерес проследих всички коментари в този един месец, през който продължи анкетата. За съжаление, навсякъде, където присъства моето име, всичко се превръща в политика. Това, разбира се, подмени смисъла на анкетата и за пореден път стана повод за злонамерени коментари "за" и "против" Бойко Борисов", споделя той.

Премиерът увери, че няма да спре да се интересува и занапред, а напротив – ще продължи активно да търси спонсори за българските футболни отбори, както и да поставя спорта като един от приоритетите на държавата.

Министър-председателят споделя още, че теренът на Бистрица е мястото, където се чувства най-много човек.

"Там съм сред приятели, с които губим и печелим с достойнство. Теренът на Бистрица беше и единственото поле, на което исках да се скрия от обективите и да бъда себе си. За съжаление не успях да спечеля тази игра, но именно там с Тигрите на Бистрица победихме Ветераните на Левски с 4 на 1, а решаващото попадение беше моето", разказва той.

Водещи

Най-четени