Бум на катастрофите по морето 09.08 | 14:02

Заради зачестилите инциденти по пътища ДАБДП свиква извънредна среща с отговорните институции

От iNews.bg

Заради зачестилите пътни инциденти по Черноморието Държавната агенция "Безопаснст на движението по пътищата" свиква днес извънредно заседание във Варна. Целта на срещата е всички отговорни институции да представят мерки за намаляване на катастрофите, съобщава БНТ.

Предварителните данни показват, че зачестяват пътнотранспортните инциденти в градски условия, както и тези на третокласни пътища.

Традиционно през летните месеци се увеличават и катастрофите с мотористи. Вчера между селата Казашко и Тополи моторист се е блъснал в камион, а младият мъж е откаран в болница и все още е в кома.

Рисков е и пътят Варна-Бургас, където е съсредоточено основно движението през лятото. Само за две седмици трима души - две жени и едно дете, загубиха живота си там. През изминалата нощ е станала катастрофа, при която за щастие няма жертви, но е пострадало дете.

В града общинската администрация премахна няколко пешеходни пътеки заради риск от инциденти на тях, но това към момента не се е отразило положително на статистиката.

Водещи

Най-четени