България тъгува 16.06 | 07:36

Днешният 16-ти юни е ден на траур за загиналите при вчерашната катастрофа на АМ "Тракия"

От Кремена Бедерева

Правителството обяви днешния ден - 16 юни да бъде ден на траур в памет на жертвите от катастрофата на магистрала "Тракия", при която загинаха осем души.

Националният флаг на държавните институции ще бъде свален наполовина. Отменени са част от обществените прояви.

При тежка катастрофа близо до Пловдив, в посока към Бургас автобус се запалил и преобърнал. Ранените при инцидента са 20. Един от тях е в кома, а останалите са претърпели по-леки наранявания и животът им е вън от опасност.

Автобусът е на фирма "Ентуртранс", собственост на турските граждани Ениз Ченгел, Мюневер Ченгел и Есат Ченгел.

Община Бургас превози със свои служебни автомобили роднини на пострадалите в катастрофата на магистрала "Тракия" бургазлии до болницата в Пловдив.

Общината обяви и горещи телефони за информация за инцидента на автомагистрала "Тракия”. На телефони 032 / 932 280 или 0882 555 877 може да бъде получена информация за участниците в пътния инцидент и тяхното състояние.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски обяви, че ръководството на Областната дирекция на "Държавна автомобилна инспекция” (ДАИ) в Бургас и ръководството на "Автомобилна администрация” към Министерството на транспорта ще бъдат освободени от днес.

Московски каза, че има значителни пропуски в работата на "Автомобилна администрация”, така че освобождава и софийското, и бургаското ръководство, както и че ще бъдат извършени проверки на всички регионални дирекции на ДАИ в цялата страна.

По първоначална информация причината за вчерашната катастрофа е спукана задна гума, която направила автобуса неуправляем.

Най-четени