Тежка катастрофа на АМ "Тракия"* 15.06 | 07:44

Автобусът, който пътувал за Черноморието, се запалил и преобърнал

От Кремена Бедерева

Осем души загинаха при тежка катастрофа, станала на магистрала "Тракия" към 1.00 часа през нощта, съобщи бТВ.

Автобусът, в който пътували жертвите, се преобърнал и запалил на 126-тия километър на пътя в посока Бургас. Шестима за загинали на място, а други двама - в болницата, където са откарани със сериозни наранявания.

В автобуса е имало общо 31 пътници. Един от пострадалите – жена - е с опасност за живота. Тя е приета в Неврохирургия на Университетската болница в Пловдив.

Общо шестима също са настанени в болницата – двама в неврохирургия, трима в лицево-челюстна хирургия и един във втора хирургия.

Общо 22 души са били приети в болница след инцидента. След обстоен преглед 14 са освободени за домашно лечение тази нощ.  

Движението в платното в посока Бургас на магистралата в района на катастрофата бе спряно до 7.30 часа днес, припомнят от МВР. Платното край мястото на катастрофата също бе затворено, като по-късно движението по магистралата е възстановено.

Катастрофата е станала с автобус "Мерцедес”, който се движи по маршрутна линия до Бургас. В участъка, в който е станал инцидента движението със 100 километра в час е разрешено – с толкова е карал и шофьорът на автобуса.

Зад волана на автобуса на фирма "Бургас Тур - 90" седял 43-годишен мъж. Той е в добро здравословно състояние и е задържан в ареста за 24 часа. Твърди, че не помни какво точно се е случило. Отрича обаче той да има вина за инцидента, съобщи за бТВ шефът на Областната дирекция на полицията в Пловдив старши комисар Тодор Чонов.

По първоначални данни се работи по две версии за причината за катастрофата - заспиване на водача зад волана и техническа неизправност на машината. Една от версиите е, че лявата задна гума на автобуса е била срязана. Това може да е причина за произшествието.

*Информацията е актуализирана към 9.44 часа.

Водещи

Най-четени