Варненци, русенци и пловдивчани отново протестират тази вечер 25.08 | 20:40

Исканията са отново оставка на кабинета и на главния прокурор

От iNews.bg

За поредна вечер варненци изразяват недоволството си от управлението на страната с протест пред общината, съобщава БНТ. Исканията им остават същите - оставка на правителството, на главния прокурор и на цялата градска управа. От палатковия лагер, с трибагреници, тромби и скандирания, протестиращите се отправиха на шествие по булевард "Сливница", до Фестивалния и конгресен център и стигнаха до партийната централа на НФСБ. Протестиращите хвърляха яйца по сградата, а вратата на офиса на партията бе запечатана с тиксо.

Нови плакати издигнаха днес протестиращите в Русе. Те бяха провокирани от Националното съвещание на прокурорите и следователите. Протестиращите заявиха, че искат независима прокуратура, както отчетност и контрол, каквито сега според тях няма. Затова наред с оставката на Борисов, те ще продължат да настояват и за оставката на главния прокурор.

За поредна вечер жители на Пловдив се събраха на главната улица в града, за да протестират срещу правителството на Бойко Борисов. Недоволните отново настояха и за оставката на главния прокурор Иван Гешев. Според събралите се в момента се сключват неизгодни за страната газови доставки. Затова протестиращите поискаха оттеглянето и на енергийния министър Теменужка Петкова.

Водещи

Най-четени