Все повече болниците печелят дела срещу НЗОК за неизплатени средства 04.03 | 15:31

Става дума за така наречената "надлимитна дейност" - пари, похарчени за лечение, но над заложените от касата ограничения

От iNews

Все повече болници печелят битката срещу Здравната каса за неизплатени средства. Последно лечебно заведение в Тутракан осъди фонда за близо 27 хил. лв., предаде Нова тв. Става дума за така наречената "надлимитна дейност" - пари, похарчени за лечение, но над заложените от касата ограничения.

Пациентите очакват от болниците лечение. А лечебните заведения очакват похарченото за лечението да им се върне от Здравната каса. Болницата в Девин търси от Здравната каса около 200 хил. лв. Пари, които е отчела като похарчени за лечението на пациенти през 2015-а година, но над заложените им от Здравната каса лимити.

"Бяха първите две години на съживяване на тази болница, опитвахме се да си върнем доверието на пациентите, нямаше и как да връщаме пациенти с обяснението, че ние не можем да приемем, тъй като сме приключили с бюджета”, заяви изпълнителният директор на МБАЛ Девин Радка Грозданова.

Водещи

Най-четени