В края на годината започва строителството на третия лъч на метрото 08.07 | 10:48

Строителството на метрото е сред приоритетите в управлението на столицата, заяви Йорданка Фандъкова

От iNews.bg

До края на годината в София ще започне строителството на третия лъч на метрото Това заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова пред TV7.

По думите й строителството на метрото е сред приоритетите в управлението на столицата.

"Над 20 км метро са изградени за последните години. Работата продължава. Има осигурено финансиране с европейски средства. Очаква се продължаването на лъча от Малък градски театър "Зад канала" до "Красно село", добави още столичният кмет.

Предвижда се новата част на метрото да има седем метростанции и да е дълга седем километра.

Очаква се през пролетта на 2015 година да бъдат пуснати в експлоатация двете линии - до летището и до бизнес парка. Прогнозите са нови 90 000 души да се качат на метрото.

Планът е до края на месец август 2015 година да бъде освободено движението по булевард "Черни връх" и вече до средата на 2016 година да може да се пусне и този участък.

През годината ще продължи и реновирането на основни улици и булеварди. Предвижда се и изграждане на кръстовище на две нива при булевардите "България" и "Иван Гешов".

Кметът на столицата обясни, че продължава и работата по национална програма за саниране на жилища. До момента са сключени 32 договора, като 14 са вече приключили.

 

 

 

 

Водещи

Най-четени