ГЕРБ треперят и след края на изборите – чакат присъда за Цветанов ден след вота 22.05 | 15:33

Прокуратурата поиска 5 години за бившия МВР шеф

От iNews.bg

Напрежението за ГЕРБ няма да стихне и след обявяването на изборните резултати. Напрежението за ГЕРБ няма да стихне и след обявяването на изборните резултати на 25 май, тъй като на 26 май ще стане ясна присъдата на зам.-лидера на партията Цветан Цветанов по едно от делата срещу него. Прокуратурата поиска 5 години затвор за бившия МВР шеф.

Тогава магистратите ще се произнесат дали Цветанов е виновен за присвояването на 50 000 лева в полза на ексшефа на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров. 

От своя страна бившият вътрешен министър коментира, че ще приеме решението на съда, независимо какво е то. Той изрази надежда да няма натиск върху магистратите.

Според прокуратурата Цветанов е отклонил въпросната сума към Тодоров, който я получил под формата на обезщетения, докато е бил обект на разследване и отстранен от длъжност. 

По време заседанието показания даде ексшефа на Генерална дирекция "Борба с организираната престъпност" Станимир Флоров, както  вътрешният министър от служебното правителство Петя Първанова, уточнява в. "24 часа".  

Тодоров е ключова фигура и в друго дело срещу Цветанов. Той е обвиняем и за това, че не е разрешил прилагането на специални разузнавателни средства спрямо бившия шеф на великотърновските антимафиоти.

Водещи