Гешев застава плътно зад исканията на лекарите 20.03 | 13:23

Политиците да се вслушат в гласа на лекарите, за да не стигаме до италианския сценарий, призова той

От iNews.bg

"Запознат съм с призива на софийските лекари и абсолютно ги подкрепям. Напоследък ми се обаждат лекари от цялата страна и мнението ми е, че цялото лекарско съсловие е за радикални мерки. За такива мерки призовах и аз още във вторник в Народното събрание. Те са от компетентност, разбира се, на правителството и на НС. Призовавам политиците да не се занимават с дребно политиканстване, а да се вслушат в гласа на лекарите, защото те ще бъдат на първа линия, ако се развият негативно нещата. Когато ние сме болни, отиваме при лекар, не при политик. За втори път призовавам за радикални мерки, каквито искат лекарите в страната. Опасявам се, че времето ни изтича и че трети път, когато призова вече ще е късно и можем да се окажем в италиански вариант". Това каза главният прокурор Иван Гешев по повод исканията за драстични мерки и строга карантина, цитиран от БНР

"Сега е моментът политиците да покажат отговорност към тези, които са ги избрали, и да направят всичко възможно, за да защитят българските граждани, българската държава, а и собствените си семейства", посочи още Гешев.

Той не пожела да коментира конкретни мерки, сред които поставянето на София под карантина: "Мисля, че бях достатъчно ясен, настоявам за радикални мерки, каквито иска лекарското съсловие".

Водещи

Най-четени