Дисциплинарни наказания в служба "Военна информация" 17.02 | 18:05

Едни и същи фирми са печелили обществени поръчки за дейности в службата

От Кремена Бедерева

Едни и същи фирми са печелили обществени поръчки за дейности в служба "Военна информация". Това стана ясно, след като военният министър Аню Ангелов представи доклада от проверката на Инспектората на Министерство на отбраната в служба "Военна информация".

Министърът на отбраната каза, че заради нарушенията ще има дисциплинарни наказания. След като данните бъдат дадени на държавната финансова инспекция, ще има и наложени глоби, информира БНР.

Аню Ангелов не посочи кои са фирмите, печелили редовно обществени поръчки. Като пример за нарушение обаче той даде конкурсите за ремонти на сградите и доставка на компютри.

Проверка на служба "Военна информация" не е правена от 2002 година. Аню Ангелов заяви, че през 2010 година няма нарушения за предоставяне на равна по обем и съдържание информация на президент, премиер, председател на НС, както и на военния министър.

Очаква се през юни Министерството на отбраната (МО) да предложи Закон за военното разузнаване, който ще регламентира дейността на службата.

Водещи

Най-четени