Държавата: Не сме се отказвали от царските имоти 01.12 | 16:28

Ако до 6 месеца не се разберем извън съда, продължаваме с делата, казва Николай Нанков

От iNews.bg

Държавата не се е отказала от "царските имоти". Ако казусът не се реши извънсъдебно след 6 месеца, продължаваме с делата. Това заяви регионалният министър Николай Нанков по време на днешния парламентарен контрол, предаде БГНЕС.

Нанков отговори на въпрос относно действията на Министерството на регионалното развитие и благоустройство по спиране на делата за т.нар. "царски имоти". Той обясни, че са депозирани молби с искане за спиране на съдебното производство за срок от 6 месеца, но съдът не се е произнесъл по това искане, за което е необходимо съгласието на всички страни по делото. От друга страна Нанков поясни, че е сформирана работна група със задача обсъждане на въпросите, свързани със собствеността на имотите, която предстои да се произнесе със становище. "Най-късно в понеделник работната група ще приключи с дейността си и ще има становище. Тогава на цялата общественост ще се представи каква е визията на държавата.

От регионалното министерство не са подавани молби за отказ от иска. "Появиха се спекулации в медийното пространство, заявявам категорично, че не са подавани молби", увери Нанков. Той каза още, че има две висящи съдебни производства с предмет правото на собственост върху имотите Дворец "Врана" и Дворец "Царска Бистрица", по които страна е регионалното министерство, с предмет признаване за установено, че българската държава е собственик на имота и присъждане на обезщетение за ползването без основание.

Водещи