Играла ли е левачката на Камата по български журналист 10.10 | 12:41

Светлозар Момчилов се оплакал в полицията в Чикаго, че е ударен от Камата. Той отрича

От Диана Цветкова

Полицията в САЩ разследва Христо Стоичков за побой над български журналист, съобщи вестник "Труд".

Издателят на в. "България Сега" Светлозар Момчилов е подал жалба в полицията в Чикаго, като твърди, че е бит от футболния треньор. Според пострадалия инцидентът е станал по време на коктейл за 15-годишнината на бившия клуб на Камата "Чикаго Фйър" на 8 октомври, а треньорът го е ударил в челюстта, след като отказал да му даде интервю.

Пред изданието Момчилов разказва, че след като опитал да убеди Стоичков да даде интервю, той се обърнал към него с репликата "Я ела ти навънка", после го задърпал за ревера и в един момент неочаквано го ударил в челюстта.

"Ситуацията излезе от контрол и аз помолих да извикат охраната, за да ме защити. Стоичков ставаше необуздан. Намесиха се останалите журналисти, за да го спрат да ме блъска, и ме помолиха да изляза, за да не се дразнел повече", разказва журналистът пред "Труд".

Стоичков от своя страна отрича да се е стигало до физическа разправа с думите "Да съм ударил българин?", но потвърждавам че е имало инцидент. По думите му Момчилов се е държал нахално и е продължил да настоява за интервю и след отказа. "Когато продължи да се държи нахално, не издържах и го хванах за яката. Тогава охраната го изведе", обяснява той.

В задочната полемика се включи и кореспондентът на bTV в САЩ Ясен Дараков, който е бил очевидец на случката. Той разказа в ефир, че Стоичков не е удрял българина, а само го извел от залата "за ревера".

Потвърди, че инцидентът е станал, малко след като Камата отказал да даде интервю, след като вече говорил за други медии, а Момчилов продължил да настоява като дори отишъл на масата, на която Стоичков бил седнал със свои приятели.

Това, според Дараков, раздразнило и без друго лесно палещия се български треньор и последвала размяна на реплики. В крайна сметка се стигнало до извеждане от залата за ревера, но не е имало удар с юмрук. После охраната помолила Момчилов да напусне сградата, което сложило край на конфронтацията.

"Стоичков си свърши сам работата. Не изчака охраната да дойде", коментира Дараков.

Водещи

Най-четени