Издирваният внук на Кирил Рашков се предаде 03.10 | 16:11

Кирил Рашков - младши бе обявен за общодържавно издирване по обвинение за отправена закана за убийство

От Кремена Бедерева

Внукът на Кирил Рашков следобед се е предал на полицията, съобщи Калоян Димитров, районен прокурор на Асеновград, цитиран от БТА.

Кирил Рашков - младши бе обявен за общодържавно издирване по обвинение за отправена закана за убийство, непосредствено преди прегазването на Ангел Петров от с. Катуница на 23 септември. Жалбата срещу Рашков е депозирана в писмен вид на 2 октомври от Веселин Христев, вуйчо на убитото момче.

По нея е образувано досъдебно производство. По неофициална информация от прокуратурата, адвокатът на Рашков го е убедил доброволно да се предаде на органите на реда.

По думите на директора на пловдивската полиция са снети обяснения от всички очевидци на инцидента по преписката, образувана в полицията. Предстои материалите да се докладват в прокуратурата.

iNews припомня, че Кирил Рашков, известен още като Цар Киро, бе арестуван вечерта на 27 септември, съобщи тогава главният секретар на МВР Калин Георгиев. Повдигнати му бяха обвинения за отправена заплаха за убийство и може да бъде осъден на затвор до 6 години. Заплахата е отправена към жител на Катуница. Освен това бяха образувани няколко данъчни ревизии от агенцията за приходите.

На 69-годишния Рашков бе наложена 72-часова мярка "задържане под стража", с искане за постоянното му задържане. Повдигнато му е обвинение по чл. 144, ал. 3 - закана за убийство.

Водещи

Най-четени