Издирват внука на Кирил Рашков 03.10 | 09:04

Той е обявен за общодържавно издирване по обвинение за закана за убийство

От Кремена Бедерева

Внукът на Кирил Рашков, който също се казва Кирил, е обявен за общодържавно издирване по обвинение за закана за убийство. Това потвърди за БТА директорът на ОД на МВР в Пловдив старши комисар Тодор Чонов.

Според жалба, подадена от Веселин Христев - вуйчо на починалия след прегазване Ангел, Кирил Рашков-младши е отправил заканата на 23 септември, минути преди инцидента с момчето в Катуница. По телефона Христев обясни, че на 1 октомври е бил повикан за уточнение по дадените от него показания във връзка с инцидентите в Катуница и тогава е оформил писмено жалбата срещу внука на Рашков.

По думите на директора на пловдивската полиция са снети обяснения от всички очевидци на инцидента по преписката, образувана в полицията. Предстои материалите да се докладват в прокуратурата.

Същевременно вчера вечерта - 2 октомври в Симитли се проведе празник, в който се включиха роми и българи. "Да продължим да живеем заедно и сплотено в общия ни дом в община Симитли" бе мотото на празника. Роми и българи  се хванаха заедно на хоро, което се изви край беседката и детската площадка на улицата, която разделя ромския и съседните квартали на града.

Циганската махала се намира в допир с българската, разказа Аспарух Миленински. Къщата вдясно, която се строи, е циганска, до нея са българи. В циганската махала имаме магазин, който се стопанисва от българин. Нямаме проблеми помежду си. В момента това, което правим, е да покажем сплотеността между българите и циганите в Симитли. Всичко това се дължи на създадените тук отношения, за да се чувстваме като една общност.

Желая в цяла България да няма проблеми, защото това, което се случи в Катуница, се отразява в цялата държава. Аз живея на една пряка от циганската махала, от деца сме израснали заедно и имам много приятели тук, каза Васил Билев, който държи хранителния магазин в циганската махала. Хубаво си живеем българи и цигани тук, пълна толерантност има, твърди той.

Водещи

Най-четени