И ДАНС разследва палежите на коли 15.12 | 17:53

За последния месец и половина около 40 автомобила бяха опожарени

От Андриян Георгиев

Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) също се занимавала с разследване на палежите на коли. Всъщност ДАНС проверявала дали не става въпрос за тероризъм. 

Това посочи председателят на Парламентарната комисия за контрол на ДАНС Димитър Дъбов, цитиран от агенция "Фокус".

Председателят на ДАНС Константин Казаков пък заяви във връзка с палежите на коли, че агенцията правела това, което е по силите ѝ. ДАНС работели в тясна връзка с МВР. Казаков не се нае да коментира версии - работели по всички версии. 

Казаков коментира, че не може да коментира дали може да се говори за организирани престъпни групи.

"Нямам достатъчно информация, от която да направя заключение, което да бъде категорично или да даде някаква посока”, подчерта той.

iNews припомня, че освен в София, започнаха да палят автомобили и в страната. За последния месец и половина около 40 автомобила бяха опожарени в различни столични квартали – "Люлин”, "Младост”, "Хаджи Димитър”, "Западен парк" и в "Студентски град".

Столични полицаи пък задържаха 63-ма души за различни престъпления при спецакция в София

На четирима се установява съпричастността им към палежите на коли. В акцията, насочена срещу зачестилите палежи на автомобили са участвали служители от СДВР и дирекция "Специализирани полицейски сили” (ГДОП).

В хода на операцията са проверени 1200 коли. 2600 души, сред които 93 криминално проявени, са попаднали в полезрението на полицаите. Изглежда обаче не всички подпалвачи са заловени.

Водещи

Най-четени