КПКОНПИ : Стотици длъжностни лица излъгали в имотните си декларации 13.03 | 16:30

Досега броят на такива пропуски е несъответствия бе много по-малък, казва шефът на Комисията

От iNews.bg

Над 700 декларации за имотното състояние на лица, заемащи публични длъжности не са коректни и има пропуски и несъответствия. Това обяви от парламентарната трибуна председателят на комисията за отнемане на незаконно имущество Пламен Димитров, предаде БНР. КПКОНПИ приканва всички тези лица да отстранят пропуските, които са допуснали.

Пламен Димитров обясни защо това е станало.

"Засега казвам само тази цифра, която за нас е доста шокираща и фрапираща, защото досега при проверките, докато тази дирекция беше в Сметната палата, цифрите бяха много по-малки. Отдавам го на това, че се въведоха нови декларации, но има страшно много несъответствия. Сред тях има лица от всички кръгове на проверяваните от нас лица, включително народни представители, министри, заместник-министри, кметове, общински съветници", заяви Димитров.

Парламентът обсъди днес годишния доклад за работата на мега-агенцията КПКОНПИ. За близо година от нейното създаване отнетото имущество в полза на държавата е за близо 6 милиона лева. Управляващите от ГЕРБ определиха работата като успешна и обвиниха БСП, че са саботирали създаването на антикорупционния орган. Председателят на парламентарната комисия по правни въпроси Данаил Кирилов поясни, че комисията работи добре. 

Депутатите ще гласуват утре доклада на КПКОНПИ поради края на работното време.

Водещи

Най-четени