Колкото протестиращите – толкова искания 25.02 | 10:43

"Дълбоко се съмнявам във възможността на така наречените хора, които в момента протестират - да излъчат както един лидер", коментира социологът

От Филипа Тодева

Както виждате все повече и повече блясва, че колкото са протестиращите, горе-долу толкова са и исканията. Това заяви социологът от "Медиана" Кольо Колев, цитиран от агенция "Фокус".

Според Колев всеки желае да представлява сам себе си, а не да представлява някаква общност с общи интереси.

Той допуска, че е възможно да се излъчи някаква форма на обществен съвет, който не толкова да управлява, колкото да консултира.

"Дълбоко се съмнявам във възможността на така наречените хора, които в момента протестират да излъчат както един лидер, така и единна политическа формация, така и някакви конкретни общностни искания”, коментира Колев.

Той отбеляза, че недоверието в институциите може да доведе и до засилване на уличните протести.

По думите обаче, едва ли протестиращите български граждани ще успеят да излъчат лидер, който да влезе в служебния кабинет.

Вчера (24 февруари) десетки хиляди граждани заляха улиците на страната в знак на протест. И макар, че официално вълната на недоволството, бе причинена от енергийните монополи и високи сметки за електричество, протестиращите представиха и политически искания.

В събота у нас се състояха няколко кръгли маси и срещи. От гражданския форум на националните протести поискаха спешни срещи с президента Росен Плевнелиев, от Националната асоциация на свободните, оглавявани от Андрей Слабаков настояват за 50% участие на гражданите във властта, а с най-много общи искания се обединиха областните координатори на недоволните групи в Сливен

А днес започва нов ден на недоволство – отново ще има протести.

Водещи

Най-четени