Ловим бежанци с КПП-та по горички и междуселски пътища 15.08 | 10:48

МВР ще засилва контрола по закътаните места, използвани все по-често от трафикантите напоследък

От iNews.bg

Държавата въвежда нова мярка за борба с бежанския поток. МВР ще изгради нови КПП-та, но не по границите, а във вътрешността на страната. Така контролът над движението на хора, автомобили, автобуси и камиони ще бъде засилен значително, като по този начин институциите се надяват да залавят повече нелегални мигранти, опитващи се да преминат през страната ни. Това стана ясно от думите на директорът на служба "Национална полиция” главен комисар Христо Терзийски.

Пред БНР той обясни, че с новите КПП-та МВР се надява да успее да овладее нелегалния трафик на бежанци. Контролът ще бъде засилен и на съществуващите в момента пунктове. Новите пък ще бъдат изградени предимно на второкласни и третокласни пътища. Дори и по горски и планински пътеки. "Така ще можем да предприемем действия още в най-малкия периметър, в който можем да пропуснем хора, които нелегално са пресекли нашата граница”, обяснява Терзийски.

От думите му стана ясно още, че в момента все по-масова практика става прекарването на мигранти на по-малки групи през по-слабо натоварени и контролирани места. "Преди няколко години имаше превоз на бежанци от границата до София с автобуси – 50-местни, след това преминаха на микробуси – 20-местни, докато сега имаме случаи, в по-голямата си част на задържани трафиканти, с леки автомобили, с малки микробуси или с ванове”, обясни още Терзийски. 

Водещи

Най-четени