МТСП забавило плащанията по три схеми 27.03 | 14:36

Обещават да изплатят парите възможно най-скоро

От Елена Кирилова

Има забавени плащания по три схеми на Министерството на труда и социалната политика, съобщи заместник-министърът Ваня Стойнева, цитирана от агенция "Фокус”.

По думите на Стойнева става дума за забавяне на плащания към доставчици на обучение, както и към работодателите, които изплащат възнаграждение на младежите.

Задължението към доставчици на обучение е по програмата "Аз мога”, свързана със заети лица, обясни заместник-министърът. Целият бюджет на програмата е 51 млн. лева. До момента са изплатени 38,5 млн. лева, а забавените плащания възлизат на 2,5 млн. лева.

Втората схема, по която има подобно забавяне, е "Аз мога повече”. Нейният бюджет е 100 млн. лева, но са изплатени 26,7 лева. Забавените са 1,7 млн. лева.

Бюджетът на третата програма "Младежка заетост” е 35 млн. лева, от които са изплатени 10 млн. лева. 2,5 млн. лева пък са забавените плащания към работодатели.

По думите на Стойнева от министерството са поели ангажимента до средата на април да бъдат изплатени всички забавени плащания.

Водещи

Най-четени