Много хора у нас изгоряха с поръчки на предпазни маски, измамница им взе парите 02.03 | 15:00

Бременна в 9-и месец също стана жертва на жената, която обещава маски, а праща колети с боклуци

От iNews.bg

Нагла измамница завлече десетки семейства от цялата страна, като им пробута боклуци вместо поръчаните по Интернет защитни маски от коронавируса. Измамена пловдивчанка застана пред камерата на Нова телевизия, за да разкаже как е влязал в капана. 

"Това е подигравка с болката, със страданието, с нуждите на хората. Поне 5 маски да имаше в колета, за който платих много пари", сподели той. 

"Измамницата се представя с името Роза Димитрова. Тя ми сподели, че имала имала 8 кутии с по 100 маски. Поръчах една кутия и ми каза, че на още следващия ден ще ги изпрати. В събота получих SMS от курирската фирма. Отидох да я взема, но много бързах, защото имах работа. Взех пратката, платих я, но се оказа, че колетът е торба с боклуци", разказва Теодора Гешева от Пловдив.

"В торбата имаше използван спрей за почистване на мухъл, празни опаковки от електрически крушки и стара книга. Платих около 38 лева", добавя измамената дама. 

"Свързах се отново с курирската фирма след като разбрах, че съм измамена. Казаха ми, че могат да спрат наложения платеж, но трябва да им кажа номера на жалбата, която трябва да подам в полицията. Направих това и обещаха в скоро време, че се свържат с мен", споделя Теодора. 

"Потърсих измамницата, но ме блокира. Изтри профила си после, но се появи нов с друга снимка. Сега събира помощи от приятели в социалната мрежа, посочила е и банкова сметка", добавя измамената пловдивчанка. 

Жена, която е бременна в 9 месец, също е измамена, разказва репортерът Благой Бекриев. Тя е получила празни опаковки от електрически крушки.

Водещи