Награждават още трима, проявили доброта по време на водната стихия в Бургас 10.09 | 21:20

Двама от благородните спасители са чужденци

От Теодора Кокаланова

Кметът на Бургас Димитър Николов ще награди още трима мъже, спасявали бедстващи хора по време на наводнението в региона. Това са Момчил Атанасов от Самоков, Юри Ибо Кая Шеве от Германия и Райлеймон Обри Жосиемар Томас Жанга от Кюрасао, автономни Холандски Антилски острови.

Тримата са членове на джаз групата Open Source Trio. Кметът на Бургас Димитър Николов е осъществил контакт по телефона с Момчил Атанасов, предаде БТА. Той е разказал на градоначалника, че попаднали в бедстващата зона в местността Отманли връщайки се с автомобил от Созопол, където са присъствали на концерт на Аполония.

Вечерта на 6 септември в района на местността загинаха две жени, а десетки автомобили бяха повлечени от придошлата вода. Ден след наводнението бяха установени първите трима мъже, оказвали помощ на бедстващите по пътя Бургас - Созопол. 

Тогава кметът обяви, че ще награди Николай Градев, Николай Кирилов и Марин Гърков. Те обаче споделиха, че през нощта е имало други трима мъже, които са помагали за спасяването на даващите се. "Шестимата мъже ще получат почетни отличия на празника на града Никулден", заяви Николов.

 

Водещи

Най-четени