Наш снайперист шашна НАТО със способности и точен мерник 02.10 | 14:43

Ефрейтор Крум Хаджипетков постави рекорд в състезание на Алианса

От iNews.bg

Наш снайперист направи фурор на състезание на НАТО и шашна колегите си от другите държави със способностите си - както по отношение на физическата подготовка, така и с точния си мерник. Ефрейтор Крум Хаджипетков успял да уцели със снайпер мишена на разстояние километър и половина. Славата на родната армия военнослужещият носи преди 2 месеца на състезание в Германия.

Ефрейтор Хаджипетков трябвало да измине 21 км. за 3 часа с тежест 25 кг. по време на състезанието в Германия. След това той трябвало да стреля по мишена на километър и половина, при това с чуждо оръжие. Въпреки трудния маршрут и получените травми българинът успял да се прицели с оръжието на финландски снайперист и уцелил мишената с размери 50 см. на 1 м.

"Попадението беше записано от американеца, финландския капитан потвърди попадението, а немския специалист потвърди разстоянието. Думите на американеца бяха, че това е рекорд за самото състезание, разказва пред БНТ самият ефрейтор Хаджипетков.

Впечатляващият изстрел не носи победа на българския отбор. Той обаче печелил признанието на всички военнослужещи от държавите членки на НАТО. "Моята мотивация беше да покажа способностите на българската армия, способностите на българския войник с оръжие, което виждам за пръв път. С чуждо оръжие да покажа какво можем ние българските снайперисти, войници в българската армия", казва още нашият войник.

Ефрейтор Хаджипетков е от 9 години в Българската армия и зад гърба си има много мисии зад граница.

Водещи

Най-четени