Обявиха последния свидетел по делото на Цветанов за национално издирване 15.05 | 12:21

Тодоров не бил намерен в дома си, за да бъде заведен в съдебната зала

От iNews.bg

Бившият шеф на търновските антимафиоти и свидетел по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов – Орлин Тодоров, е обявен за общонационално издирване. 

Той не е бил открит в дома си, откъдето е трябвало да бъде доведен принудително в съдебната зала. Тези указания бяха дадени от магистратите, които гледат делото, след като Тодоров за пореден път не се яви да свидетелства. 

Бившият антимафиот е последният, който трябва да даде показания по делото срещу Цветанов. Зам.-лидерът на ГЕРБ застана на подсъдимата скамейка за това, че е отказал да разреши прилагането на специални разузнавателни средства срещу Тодоров. Тогавашният шеф на търновския БОП е бил разследван за подкуп. 

Тодоров "провали" заседанието на съда за пореден път преди два дни, след като отново не се яви в залата. Той мотивира отсъствието си с това, че по пътя му се развалила колата. Тогава магистратите решиха да изчакат свидетеля, но той така и не се появи.

От Пътна полиция тогава потвърдиха, че Тодоров е закъсал с автомобила си. Повредата на колата обаче била отстранена, но свидетелят не потеглил към съдебната зала, а се върнал у дома си. 

Поради това магистратите му наложиха глоба от 300 лева и разпоредиха той да бъде доведен принудително на следващото заседание. 

Водещи