Оперират 16-годишната Катерина, учители и ученици даряват кръв 20.05 | 14:03

Лекарите от Пловдив са успели да стабилизират момичето

От Филипа Тодева

Лекарите от Университетската болница в Пловдив оперират 16-годишната Катерина Матеева, която пострада тежко при вчерашния пътен инцидент. В. "Марица" съобщи, че хирурзите ще оперират и двата крака на момичето. Към момента състоянието на Катерина е стабилно. Медиците уточнили, че са отхвърлени са съмненията за счупени черепни частици. В Клиниката по анестезиология и интензивно лечение, където е момичето, има достатъчно запаси от кръв. Лекарите обаче приветстват акцията за кръводаряване, тъй като винаги има нужда.

Учители от ЕГ "Иван Вазов" дадоха рано тази сутрин кръв. Акцията бе организирана от преподавателя по български език Ралица Чомпалова, която е класен ръководител на 9 б, където учи момичето. До късно снощи тя е била в болницата, за да подкрепи морално родителите и получи последни сведения за състоянието на удареното на спирката момиче.Д-р Константин Зисов, който е стабилизирал момичето, обяснил на нея и на родителите, че е имала невероятен късмет да оживее при този страхотен удар.

Отправяме призив към пловдивчани да дарят животоспасителната течност, призоваха от ЕГ "Иван Вазов". 12-класници, които вече са навършили 18, сами са изразили желание също да се включат в дарителската акция. Родителите също са активирали свои роднини и приятели да даряват кръв.

Водещи

Най-четени